Iets met lijstjes, een agenda die niet klopt en aanpassingsvermogen…  

 

Je kent het wel…

Je hebt heel veel plannen en wil vooruitgaan, dus je to-do lijstje is best lang.

 

Vroeger schreef ik alles op, ik ben namelijk niet zo goed in dingen onthouden. Maar ik had verschillende lijstjes, veel te veel taken en weinig overzicht…

Tegenwoordig zet ik mijn lijstjes ”in de Cloud”, dat ik met al mijn schermen kan raadplegen en aanpassen, én ze zijn gestructureerd(er) als voorheen dus dat scheelt al!

 

Ondertussen weet ik van mezelf ook dat ik mijn taken moet inplannen, elke week neem ik dan ook een momentje om dat te doen: die dag doe ik dit, de andere dag dat…

Gisteren plande ik zo bijvoorbeeld in dat ik (onder andere) aan mijn communicatie en dus ook mijn blog zou werken, maar dat was zonder onze kleinste vriend gerekend, die eergisteren besloot om nog eens ziek te worden (dat was gelukkig al een tijdje geleden).

En dan moet er in onze planning gerommeld worden, zowel in die van mij als die van mijn vrouw, zodat we hem kunnen opvangen.

Maar gelukkig dient daar een planning voor, om aan te passen… en dat ik dan niet alles zal gedaan krijgen wat ik had willen doen deze week, dat is dan maar zo…

 

“Set the bar low, and clear it often” is één van de adviezen die Bill Burnett en Dave Evans geven als het hier over gaat.

Eigenlijk is het simpel en weten we het allemaal, hoe hoger je de lat legt hoe moeilijker het is om hem te halen.

Je kan het ook in stukken doen, in plaats van de lat meteen hoog te leggen, leg hem verschillende keren laag, zo geraak je er zeker en vast!

Bill Burnett en Dave Evans schreven samen een boek (en doceren ook samen) over “designing your life”, of hoe je jouw leven kan organiseren (of vormgeven) met behulp van het design-principe.

Het is ondertussen al een paar jaar geleden dat ik dit boek las, maar het heeft me echt goed geholpen in het proces om van mijn hobby ook mijn beroep te kunnen maken.

En natuurlijk gaat dat niet in 1-2-3, nee daar moet je je tijd voor nemen! 

Als je iets goed wil doen, dan kost dat vaak tijd, zo is dat nu eenmaal.

 

Niet toevallig kwam ik vandaag terug uit bij een reeks filmpjes die beide heren gemaakt hebben naar aanleiding van het, ja nog steeds, Covid-gebeuren op hun youtube-kanaal, laat je gerust inspireren!

 

https://www.youtube.com/channel/UC_erHS3Ma0Y-F86eltwrTtQ

 

En ondertussen is mijn blog geschreven, niet gisteren zoals ik initieel gepland had, maar dat is niet erg, het is er nu toch.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

Qualified photographer since 2013

Passionated since forever

Follow me!


Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze site mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door kopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.