How the cookie crumbles...

Wauw, wat vliegt de tijd, zelfs als de wereld even lijkt stil te staan, vind je ook niet?

We zijn al week 10 na de lockdown. (Ja toch? Ik kan zelf al bijna niet meer volgen.)

En ook al kunnen we ons werk niet of maar gedeeltelijk van thuis uit doen, de dagen lijken weer voorbij te vliegen. Of heb je net door de crisis veel meer werk, ook dat is mogelijk!

Wat er ook van zij, onze wereld stond en staat even op zijn kop…

En ook al zijn we als mens een dier dat zich erg gemakkelijk kan aanpassen aan veranderende omstandigheden, het geeft toch ook wel best een raar gevoel om bijvoorbeeld met een mondmasker naar de kapper te moeten gaan (ja het was echt dringend 😌). Het zal nog even wennen zijn…

 

Je zag wellicht de afgelopen weken ook de ene na de andere webshop, nieuwsbrief, webinar of online masterclass in je mailbox of op je socials verschijnen?

Ik vind het fantastisch om te zien dat vele ondernemers zich zo snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden, hoedje af!

En al heb ik er zelf ook over zitten nadenken, een andere manier om toch tijdens deze tijd inkomen te genereren, ik heb het niet gedaan.

Niet dat ik geen ideeën had, want die had ik meer als genoeg, echt waar mijn hoofd ontploft soms… maar ik doe de dingen die ik doe gewoon graag heel erg goed. En geloof het of niet, daar had ik dan weer geen tijd voor… 

Ik neem natuurlijk wel een aantal van mijn ideeën mee voor de toekomst en ga daar binnenkort wel weer mee aan de slag.

Wat deed ik dan wel? Mijn eigen manier van werken onder de loep nemen, bijsturen en dat zo goed als mogelijk uitvoeren. En, de rest van de tijd nuttig proberen te besteden aan het samenzijn met de kinderen.

Pré-Corona-tijdperk was ik ook al voor een groot stuk huisvader en met heel veel plezier want ik wil mijn kinderen graag van dichtbij zien opgroeien en het gevoel hebben dat ik ook iets heb bijgedragen aan hun ontwikkeling… 

Maar tijdens de lockdown is dat toch nog wel een verschil. De kinderen zijn net als ik en mijn vrouw altijd thuis en vragen dus ook constant zorg en aandacht (ja, ook mijn vrouw 😉). Logisch natuurlijk want er zijn geen juffrouw of vriendjes in de buurt maar je wil ook graag wat werk verzetten, nog even dit hier, nog even dat daar… Niet altijd even makkelijk om die knop om te zetten en dus ook wel eens frustrerend. 

Nu ja, alles is een kwestie van balans zeker? 

Of is het wat we ons zelf voorhouden als waarheid? 

Stof om over na te denken en eventueel over te hebben als we binnenkort weer een koffie of pintje mogen gaan drinken.

Iets om naar uit te kijken dus! En dat geeft dan weer perspectief.

 

Maar voor nu ligt de Horeca nog stil… en zo goed als alles heeft een hele tijd stilgelegen, het zal dan ook een hele tijd duren vooraleer iedereen weer op kruissnelheid is, althans toch voor wie dat wil. 

Het wiel moet namelijk terug in gang gedraaid worden, en dat heeft zo zijn tijd nodig…

Tja, that’s how the cookie crumbles, toch?!

 

Ook ik moet het wiel terug in gang draaien, en daarbij hoort onder andere deze blog, waarvan het alweer veel te lang geleden was dat ik hem schreef… Het is ook iets waar je echt de tijd voor moet kunnen nemen en bij deze is het nog eens gelukt. *Lichtpuntje 😀

Ik ga me toch voornemen om het wat beter in mijn planning op te nemen want eigenlijk vind ik het ook leuk om mijn gedachten eens te kunnen delen. 

 

Hopelijk hebben jullie er ook wat aan, en hopelijk is jullie wiel al terug in gang gedraaid!

Als je wil, laat zeker even weten hoe het met je gaat.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

Qualified photographer since 2013

Passionated since forever

Follow me!


Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze site mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door kopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.