"Alles wat je aandacht geeft, groeit."

"Alles wat je aandacht geeft, groeit." Dit citaat van Aristoteles is super-actueel. Het komt erop neer dat je je tijd en energie gaat steken in datgene waarvan je wil dat het gaat groeien.

 

 

 

Het ondernemen was voor mij persoonlijk nogal een ver-van-mijn-bed-show, ik werkte dan ook voor 10 jaar in dienstverband als interieurarchitect. Ik was al enkele jaren met fotografie bezig toen ik besloot om er mijn beroep van te maken, dus ik wist al wat ik wilde gaan doen: fotografie met de focus op architectuur, interieur en visual storytelling. Maar hoe ik dat dan moest gaan doen, hoe ik dat vorm moest gaan geven, communiceren, verkopen, enz… dat wist ik eigenlijk helemaal niet.

 

Ik ging dus uitzoeken op welke manier dat ik kon werken aan mijn ondernemerscapaciteiten en kwam dus zo terecht in het traject van starterslabo. Tot hiertoe ben ik daar erg tevreden mee, ik leerde heel veel bij op vlak van ondernemerscapaciteiten en als ik met vragen zit kan ik altijd bij iemand terecht. Altijd fijn om te weten dat je op iemand kan terugvallen.J

 

Maar daar liet ik het niet bij, als je mij een beetje kent weet je dat ik altijd met volle overgave voor iets ga, ik volgde ook een cursus bedrijfsbeheer en prospectie bij Syntra en ook bij VAKlab (Bokrijk) volgde ik de groepssessies voor starters. “Better safe than sorry” denk ik dan. 😀

 

Ondertussen zijn de ondernemingscapaciteiten al flink bijgeschaafd zodat ik mijn energie en tijd wat meer kan toeleggen op het uitbouwen van een eigen zaak, ook dat blijk ik erg leuk te vinden.

 

Maar een onderneming opbouwen kost veel energie en tijd, geduld is dus van belang. Naast het werk heb ik uiteraard nog mijn gezin, mijn vrouw en 2 kindjes, die ik ook graag de aandacht geef die ze verdienen. Het komt er dus op aan om de ondernemersdoelen niet te hoog te leggen of te spreiden over de tijd, op die manier blijf ik ook gemotiveerd.

 

 

 

Geef jij genoeg aandacht aan de visie en identiteit van je onderneming?

 

 

 

Ps:

 

In mijn zoektocht naar het ondernemerschap ging ik vorig jaar naar de jobinspiratiebeurs, die VAKlab organiseerde. Ook dit jaar organiseert VAKlab de jobinspiratiebeurs in Bokrijk en geef ik er een getuigenis over mijn heroriëntering. Altijd welkom om te komen luisteren naar mijn verhaal, meer info op https://www.vaklab.be/kalender/jobinspiratiebeurs-2019/

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

Qualified photographer since 2013

Passionated since forever

Follow me!


Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze site mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door kopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.