Hoe ik (zelfstandig) fotograaf werd...

Voor degenen die me nog niet kennen, laat ik me even voorstellen:

 

Ik ben Pieter Gregoire, kom uit Genk en ben fotograaf.

 

Ik heb interieurarchitectuur gestudeerd, in die tijd nog een faculteit aan de Provinciale Hogeschool Limburg, tegenwoordig bij Uhasselt. Ik leerde hoe je dingen op een andere manier kan bekijken, en zo ontstond mijn passie voor kijken.

 

Na mijn studies begon ik meteen te werken bij Arte, de bekende behangpapier-fabrikant gevestigd in Zonhoven. Met mijn eerste loon kocht ik een digitale spiegelreflexcamera. De passie voor kijken werd alleen maar groter, en ik besloot om een avondopleiding tot fotograaf te volgen bij Syntra Hasselt.

 

Na meer dan 10 jaar werken als ontwerper in de interieursector voelde ik steeds meer de drang om me te gaan profileren als fotograaf, waardoor ik aan het traject ben begonnen waar ik nu in zit (later daarover meer).

Mijn kennis als ontwerper neem ik mee in mijn fotografie, in feite kijk ik door mijn camera als een ontwerper en probeer zo beelden te creëren.

Mijn affectie met architectuur en interieurs is uiteraard erg groot, het is misschien wel erg logisch dat architectuurfotografie en interieurfotografie mij het meeste liggen.

 

Als ondernemer weet ik intussen ook hoe moeilijk het is om een verhaal te vertellen, laat staan hoe je dat moet communiceren. Maar ik geloof wel in een sterk verhaal, en ik geloof dat ik ontwerpers en bedrijven kan helpen om hun verhaal om te zetten in beelden. Want een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

 

Heb jij een verhaal te vertellen, neem dan gerust even contact op!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Hilde (dinsdag, 19 maart 2019 20:06)

    Een mooi, waar verhaal.. succes ❤

 

Qualified photographer since 2013

Passionated since forever

Follow me!


Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze site mag worden verveelvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door kopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.